Wednesday, December 19, 2007

Pemain Arsenal training dengan tangan dalam poket ( VIDEO)


Kat sini ada satu cerita di kem latihan Arsenal...

Suatu hari, budak-budak Arsenal ni yang diketuai oleh Fabregas dan Walcott berasa bosan dengan training yang sudah rutin dilakukan oleh Arsene Wenger(AW). Oleh itu, mereka ingin mencuba sesutu keseronokan yang baru dan lebih mencabar dengan cara....'berlatih bola sepak dengan tangan di dalam poket'.

AW pun dah naik pening dengan perangai diorang ni sampai dah tak tau nak buat ape dah. Budak-budak Arsenal ni pun boleh tahan hebat gak bile diorang buat "training" ni. Paling hebat Almunia la sebab dia boleh save dengan guna kepala je.Menarik bukan?

Haha. Sebenarnya, video(di sebelah kanan) ni adalah salah satu kerja kebajikan yang dilakukan oleh pemain-pemain Arsenal dan AW sendiri. Kerja kebajikan tersebut dilakukan untuk membantu kanak-kanak yang menghidap autism(penyakit mental yang teruk di kalangan kanak-kanak). Kempen tersebut bernama "B
e a Gooner Be a Giver".

Gallas sayang kanak-kanak!

Sekiranya anda berminat untuk menderma untuk kempen tersebut, anda boleh layari http://www.justgiving.com/beagoonerbeagiver
Bantulah golongan yang kurang bernasib baik!

No comments:

Post a Comment