Friday, December 21, 2007

Preview : Arsenal vs Totenham Hotspurs


Pertemuan dua musuh utama dari North London ini mungkin menjadi salah satu perlawanan tumpuan dalam EPL minggu ini. Arsenal yang sedang mendahului liga sudah pasti mahu menjarakkan kedudukan dengan penghuni no.2 liga Man U.

Pengurus Spurs, Juande Ramos memandang tinggi pencapain yang dikecapi Arsene Wenger ketika ini,menganggap pertemuan pasukan mereka nanti sesuatu yang sukar untuk dimenangi.
Spurs yang tidak pernah menang menentang Gunners di gelanggang lawan sejak 1992, berharap pasukannya dapat memberi tentangan yang sengit kepada pendahulu liga itu. Spurs bakal turun tanpa pemain bintang yang kebanyakannya pemain pertahanan seperti Pascal Chimbonda, Ledley King, Gareth Bale and Benoit Assou-Ekottoyang akibat cedera serta Zokora yang digantung perlawanan kerana memperoleh kad merah pada perlawanan yg lalu. Namun cabaran mereka diperkuatkan dengan kehadiran penyerang berbisa mereka,Robbie Keane yang kembali daripada penggantungan 3 perlawanan.

Arsenal pula yang akan bermain tanpa pemain sayap, Theo Walcot yg masih kurang sihat. Emanuel Eboue juga mungkin terlepas perlawanan ini setelah mendapat kecederaan ketika menentang Chelsea dalam perlawanan sebelum ini. Namun Arsene Wenger belum menyenaraikan secara rasmi 16 pemain yang akan menentang Spurs Sabtu ini. Tetapi yang pasti, mereka akan menurunkan skuad terkuat mereka yang tidak bermain semasa pusingan suku akhir Carling Cup tempoh hari. Sama-sama kita mendoakan kejayaan Arsenal!!

No comments:

Post a Comment