Wednesday, December 26, 2007

Preview : Portsmouth vs Arsenal


Perlwanan EPL seterusnya yg melibatkan skuad The Gunners adalah menentang Portsmouth aka Pompey di Fratton Park.

Kemenangan mudah dijangka menjadi milik Arsenal kerana Pompey tidak mempunyai rekod yang baik di tempat sendiri. Lagi-lagi pulak, Pompey dah kalah 2 game sebelum ini menentang Spurs dan Liverfoool. Tetapi, Arsenal tidak pernah menang di Fratton park sejak 2004. Demi untuk menjarakkan kedudukan dengan Man Kayu di takhta liga, nak tak nak Arsenal kene jugak menang menentang Pompey ni.

Arsenal bakal turun dengan hampir semua skuad utama dapat beraksi. Hanya Denilson yg masih digantung perlawanan tidak dapat beraksi dalam perlawanan ini. Theo Wlacot, Robin van Persie dan Eboue yg mengalami maslah kesihatan sebelum ini dijangka cergas. Memang kuat lah team Arsenal macam ni.

Apakah formasi yg bakal digunakan oleh Wenger? 4-4-2 atau 4-4-1-1? Pastinya dia mahu menurunkan Van
Persie yg sudah lama tidak beraksi. Mungkin juga Bendtner bakal diturunkan sebagai kesebelasan utama selepas menjadi hero dalam perlawanan sebelum ini menentang Spurs. Sama-sama kita nantikan.

Portsmouth pula akan turun bermain tanpa Linvoy Primus and Martin Cranie kerana kecederaan. Neo Parmarot juga dijangka tidak dapat beraksi(bergantung pada ujian kecergasan terakhir). Bekas pemain Arsenal, Nwankwo Kanu pula bakal beraksi untuk skuad utama setelah aksi cemerlang damalam perlawanan sebelum ini.

Walau apa pun keputusan daripada kedua-dua Pengurus pasukan, Arsene Wenger dan Harry Redknapp dijangkakan dapat memberi saingan yg sengit dalam perlawanan ini nanti. Kepada gooners sekalian, marilah kita sama-sama mengharapkan skuad the gunners dapat memberikan aksi yg terbaik supaya mereka masih berada di "Top of The League"



1 comment:

  1. tensionnye gua.... seri plak.... da trun tahta da.....

    ReplyDelete