Thursday, December 20, 2007

Siapakah Yang Bakal Keluar dan Masuk Arsenal utk Transfer Window Januari ini??

Bulan januari bakal menjelang. Siapakah yang bakal keluar dan masuk Arsenal?? Sama-sama kite nantikan. namun terdapat beberapa Rumor yang mengaitkan beberapa orang pemain semasa musim penghijrahan nanti(Transfer Window).

Masuk :

1. Nikolay Dimitrov (20 thn)

Bermain untuk kelab Levski Sofia. Sedang berada dalam tempoh percubaan di Arsenal. Pemain kaki kiri ini, sorang wing kiri yang pantas, licik, kawalan bola yang mempunyai skill yang dikatakan setanding dengan Ronaldinho. Berkebolhan juga untuk bermain posisi penyerang dan merupakan pakar sepakan percuma.Kemungkinan untuk pemain ini menandatangani kontrak bersama Arsenal sangat tinggi.(ND bersungguh-sungguh nak bermain untuk Arsenal sebab dia sentiasa membawa 'kamus' nya ke mana-mana sahaja sepanjang tempoh percubaan nya dengan Arsenal.haha)2. Tresor Mputu (20 thn)

Pemain muda dari Congo ini telah menamatka tempoh 10 hari percubaannya di kem latihan Arsenal. Namun,
Wenger belum memberi kata putus sama ada mahu menyerapkan penyerang muda berbakat besar ini ke dalam skuad Arsenal. AW menyatakan bahawa Mputu mempunyai kualiti permainan yang baik,tetapi dia tidak mempunyai pengalaman bermain di Eropah. Oleh yg demikian, pengambilan Mputu ke dalam skuad The Gunners hanya akan memberi impak dalam tempoh 6 ke 7 bulan sementara dia mencari rentak bermain di Eropah. Akan tetapi, pemain Afrika ini mendapat sokongan daripada pemain Afrika di Arsenal iaitu Adebayor yang merasakan Mputu boleh menyesuaikan diri dengan keadaan di London dengan cepat sama seperti yang dilakuakan oleh Adebayor sebelum ini.

Keluar:

1. Lassana Diarra

Pelbagai spekulasi telah di timbulakan pemain dari Perancis ini baru-baru ini kerana kurang mendapat tempat dalam kesebelasan utama dalam skuad Arsenal. Baru bermain selama 5 bulan bersama Arsenal, pemain yang baru berhijrah dari Chelsea Ogos lalu telah menyatakan hasratnya untuk berhijrah keluar daripada skuad Gunners kerana ingin mencari tempat dalam kesebelasan utama. Khabarnya Totenham Hotspur berminat untuk membeli pemain ini Januari nanti.

2.Justin Hoyte

Pemain muda berbakat besar ini bermain di posisi pertahanan. Mendapat perhatian daripada beberapa kelab seperti Aston Villa dan Everton setelah aksi cemerlangnya bersama skuad Arsenal. Namun adakah Wenger melepaskannya?

3.Alex Song

Charlton dikhabarkan cuba mendapatkan khidmat pemain muda ini secara pinjaman, Song yang pernah bermain untuk skuad The Addicts ini telah menunjukkan permainan yang berkualiti sepanjang tempoh bersama Arsenal musim ini.


No comments:

Post a Comment