Wednesday, February 13, 2008

Arsenal - 13 Februari 2008

Thiery Henry Sumber Inspirasi Adebayor


Adebayor menyatakan kepada media harini in bahawa bekas pemain Arsenal, Thiery Henry byk membantu dalam kecemerlangan prestasinya sekarang. Ade masih berhubung dengan Thiery wlaupun mereka sudah tidak duduk sebumbung sekarang. Henry byk memberi kata-kata semnagat kepada Ade dan ia sangat membantu dalam setiap perlawanan Ade bersama Arsenal. Ade sekarang telah mengumpul 19 gol EPL dimana dia bersaing dengan C.Ronaldo untuk memenangi Anugerah Kasut Emas. Bekas pemain Arsenal itu juga turut memberikan sokongannya kepada Arsenal dimana beiau pernah berharap untuk kembali bersama Arsenal semula kelak.

Senderos Gembira Dengan Kemenangan 'Buruk'


Senderos menyatakan kegembiraannya di atas kemenangan 2-0 ke atas Blackburn kelmarin dimana dia menjaringkan gol pembukaan kepada skuad Arsenal. Dia yg menyifatkan kemenangan kali ini bukanlah datang dari permainan 'cantik' arsenal sebelum ini yg banyak melakukan "passing2" dekat dan tepat sehingga berjaya di gelar "Most Entertain Team" sebelum ini. Senderos menyatakan mereka kali ini banyak berlatih 'set-piece' disamping latihan passing seperti biasa. Hasilnya adalah gol pembukaan Senderos melalui tandukan yg datang hasil umpanan Eduardo dari sepakan sudut. Ini membuktikan Arsene Wenger merupakan seorang "tactitician" yg baik kerana mempunyai pelbagai style permainan untuk disesuaikan dengan situasi yg berbeza.

Selamat Datang Toure dan Eboue!


2 org pemain antarabangsa Ivory Coast telah selamat pulang ke Emirate Stadium setelah menamatakan kempen Kejohanan Piala Afrika baru-baru ini. Toure dan Eboue bakal menguatkan barisan utama Arsenal dalam pertemuan menentang Man U dalam perlawanan piala FA minggu ini. Song yg juga turut menyertai kembali skuad Arsenal akan pulang dalam masa 2 3 hari lagi. Rosicky juga dijangka dapat kembali menguatkan skuad Arsenal dalam pertemuan dengan Man U nnt.


No comments:

Post a Comment