Thursday, February 21, 2008

Arsenal vs AC Milan : Seri Tanpa Jaringan

Pertemuan dua gergasi bola sepak eropah, AC milan dan Arsenal hanya berkesudahan dengan 0-0 setelah 90 minit masa permainan.

Gunners gagal mengunakan peluang beraksi di tempat sendiri dalam perlawnan pusingan kedua Liga Juara-Juara Eropah peringkat pertama setelah hanya sekadar seri dengan '
team kaka' atau 'pasukan kuda tua' tersebut. Arsenal yg mengawal perlawanan secara keseluruhannya gagal menemui penyudah berbisa untuk membawa bekalan selesa ke San Siro dalam pusingan kedua 2 minggu lagi. Mereka bermain cemerlang dengan mengekalkan rentak 'entertain football'. Namun, tiada sebarang gl dapat dicipta. Gunners mempunyai beberapa peluang terbaik tetapi barisan serangan yg diketuai oleh Adebayoooor tidak berjaya untuk menemui sebarang gol. Peluang terbaik muncul pada minit ke90 apabila Adebayor gagal menanduk bola ke dalam 'pintu gol yg kosong' tetapi tandukannya sekadar terkena palang. Fabregas, Eduardo, Flamini, Eboue, Hleb dan Bendtner juga mempunyai peluang untuk menjaringkan gol tetapi dihalang oleh kecekapan penjaga gol Milan, Zelcko Kalac.


Kene palang jek...

Jadi kesudahan yg agak 'mengecewakan' ini diharapa dapat diubati pada peringkat kedua di San Siro nanti.....

p/s : Persembahan Flamini dan Clichy saya 'salute' habis lah. 5 bintang untuk diorang. Tak gerak Kaka dibuatnye.hehe

gambar2 ketika perlawanan tersebut :


1 comment:

  1. CL holder cm xde pe2 jer bila lwn ARSENAL yg power gila nih...hehe. Sumer main dgn bgs skali tp luck xde. Striker gagal wat gol sbb milan men defensif gila2. Lehmann men ok dgn 2 safe yg penting. Flamini men lg hebat dr Gattuso, Cesc pn lg better dr Pirlo. Aku salute gila kat Clichy dgn Sagna. Dua org ni lah buatkn Kaka, Seedorf ngn Pato mcm xmen jer. Sanderos pn main ngn baik. Apa yg wat ak xpuas hati game ni, semua player arsenal yg dpt can keje nk rembat keeper. Betapa ruginya kt situ. Adebayor plak g tanduk kna palang. 2nd leg ni mesti tough gila tp ak rasa arsenal mampu pegi quarter. Aku bajet seri 1-1 kt san siro nanti. So arsenal pass ke quarter and milan pass away..haha

    rachwan

    ReplyDelete