Sunday, March 9, 2008

Pagi yang janggal....



erm pagi ni aku rasa janggal.kire rare la..sesuatu yang susah nk jumpa.3 perkara rare berlaku serentak semlm.perkara yang mengejutkan ramai orng, first pasal pilihanraya. suara rakyat yg menuntut perubahan mula kedengaran. buat pertama kali dalam sejarah, BN kehilangan majoriti 2/3 dalam parlimen. perkara kedua Man Kayu kalah ngn Portsmouth.aku duduk seawal pukul 8 di grand stand nk sbb nk tgk keputusan pilihanraya kt warung gambang perdana (GP). he3 cam biasa aku akan menjadi penyokong pasukan2 yg menentang Man Kayu.1 st half suasana berdebar.meja sebelah masa penuh ngn penyokong2 Man Kayu ni.aku melancarkan kata2 provok bg diorg panas cket.ha3..pompey kn serang je 1st half tp ttp kedudukan 0-0.selepas 2nd half aku pon pelik napa le ferguson bangang sgt kuarkn van der sar.mungkin merasakan yg tiada cabaran dr pompey dn die rasa boleh menang mudah kot.akhirnye tindakan tu membawa padah.hasil dari sepakan Davis James kepada Krnjar, larian kemas Kranjar berjaya menyusup kepenjuru kanan Man Kayu dan dengan bijak melorongkan kepada Baros. Baros sekali lagi melakukan tindakan bijak.bukan sahaja ingin mendapatkan gol tp membuatkan kuzak dilayangkan kad merah.haa...masa ni paling best. tergelak aku tgk Ferdinand pki jersey keeper. Sulley Ali Muntari dengan tenang menyempurnakan sepakan penalti. yeahhhh ms tu aku berdiri menjerit di hadapan penyokong Man Kayu yang rata2 muke smua kelat je..ha3...mmg lawak la tgk ferdinand jd kepper.slalu klu match die asik marah Van der Sar je, ha skarg amik kau, jd keeper br tau senang ke ssh nk save bola tu. dh jd keeper x tau nk marah sapa dh. so ape lagi, ber monolog dalaman marah diri sendiri la..ha3..smlm aku blk dr GP dengan hati gembira n perut yang kenyang mkn ns lemak. hua3..bestnyer...nk blk tu nganjing2 cket fan man kayu..hua3... erm perkara ke3 yg janggal lak bile aku bkk je The Sun pg ni tgk Chelski kalah ngn Barnsley. Barnsley mmg layak r digelar giant killer.dh la kalahkan LiverFOOL pastu kalahkan Chelski lak.dua2 wakil EPL men champion league. aku rasa klu Capello letak jawatan ke, ble la FA England amik manager Barnsley jadi manager England..hua3..Tamat sudah cabaran big 4 dalam FA Cup.sekurang nyer Arsenal FC x kalah ngn team ayam di laman sendiri, sekurang kurang nyer Wenger x la over konfiden n membuat tidakan bodoh tukar kepeer ms 1st half. ok gurd luck Barnsley utk FA Cup....perjuangan Arsenal FC diteruskan untuk CL dan EPL. adios!!!

2 comments:

  1. Ak sempat lyn 1st half. Tu pn sebab ak g mkn. Sepp baik ak xsumbat nasi masuk hidung sbb game MU bosan gampang..haha. Ak tem rest ak blk umah sewa ak yg kosong xde org. Bosan. Dh nk kuar balik dr umah dpt msj dr room8 ak yg duk kt umah sebenar dia tgh tggu game liver (room8 ak liver tp dia xpenah kaco2 gunners,ok). Dia bilang sama ak MU bg penalti kt Pompie n Ferdinand hanjing jd keeper. Rushing ak g tgk kt kedai dpn umah ak. Skali gol da, trs jerit ak...haha. Semua usha panas. Pastu ak belah, klu x ak dh kna pukul..hehe. Tp best dpt gk gua fans MU sampai beku mulut. Pastu Chelshit lak kalah, trs gua kaco2 dorg. So keje ak smlm kaco org je. So mntk Arsenal mng mlm ni, so ak xkna ngn dorg pastu leh ak mnganjingkn dorg lg..huhu

    ReplyDelete
  2. memang pagi tadi sangat lah rare. aku terkezut gile bace paper tengok result fa cup. man kayu n chelshit kalah fa cup.puas ati aku!! ak xtgk game mankayu smlam sbb aku tgk keputusan plhanraya.hehe pembangkang dapat pegang 5 negeri kali ni. aku berharap agar malaysia lebih maju lpas ni sebab BA n BN boleh bergabung tenaga utk memajukan negara.

    p/s: puas ati samy velu klh.hihihi

    ReplyDelete