Wednesday, April 9, 2008

Champios League : Liverpool 4 - Arsenal 2 (Agg 5-3)

Sedih sekali menerima keputusan Liverpool vs Arsenal ini. Dikala kemenangna sudah hampir pasti menjadi milik Arsenal, Referee yg tak guna kali ini telah menghadiahkan satu penalti yg bodoh kepada Liverpool untuk memastikan mereka selesa menang di Anfield. Ternyata keputusan mengecewakan daripada pengadil telah menghancurkan harapan berjuta harapan peminat-peminat Arsenal dan bola sepak dunia. Dimanakah taraf mutu pengadilan Champions League sekarang?? Kesilapan referee pada pusingan pertama (tidak memberi penalti kepada Hleb yg dijatuhakan Kuyt dlm kotak penalti), kini berulang kembali sekaligus mendatangkan akibat yg buruk kepada pasukan The Gunners untuk berpeluang menjulang trofi Champions League musim ini.

Berikut adalah keputusan penuh:

Arsenal 2 - Diaby 13, Adebayor 84

Liverpool 4 - Hyypia 30, Torres 69, Gerrard 85 pen, Babel 90+2


Aggregate : 3-5

Kem Arsenal dilanda kesdihan lagi apabila Flamini mendapat kecederaan kaki akibat dipijak Gerrard. Dia tidak dapat beraksi untuk membantu Arsenal dan digantikan dengan Gilberto Silva-yg-tidak-berguna.

Sedih dan frust dengan keputusan perlawanan ini!! Next round Liverpool akan bertemu Chelsea y menewaskan Fenerbache 3-2 secara aggregate.

7 comments:

  1. pengadil tue macam babi sial setan pukimak pergi mampus!

    ReplyDelete
  2. geram tul sama ref. Biased, xpatut bg penalti. Liver asik luck jer, tensen betul!!

    ReplyDelete
  3. gua sedey gile beb....

    ReplyDelete
  4. ak cm nk nangis jer smlm tp ak kuatkn diri..kdg2 tu kita kna terima even result tu bkn kita nk kn..anyway, keep support arsenal!

    ReplyDelete
  5. betul kate rachwan, kite mesti terukan support arsenal...arsenal tetap no1 di hati kita!!
    aku pn nak nangis gk bile abes game smalam.mmg ni da 1st game yg bagi impak plg hebat r aku rase...
    aku mg slahkan ref 100% dlm hal ni!!!

    ReplyDelete
  6. gilberto ngan eboue baik main utk liverpool je kalau nak nyusahkan team sendiri! dah la ref pun team diorang!

    ReplyDelete
  7. betol2...gilberto,eboue main hampeh... adbayor pn same. tp,nasib baik ade gol... wenger perlu cr player ganti 3 org player ni..lembap!

    ReplyDelete