Tuesday, May 27, 2008

NANTIKAN KEMUNCULAN SEMULA HIDUP MATI ARSENAL!!

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, May 8, 2008

Weekly Review

Maaf kerana sudah lama x update blog ni. maklum sajalah sy busy dengan projek,assignment and exam pun dah nak dekat.plus,internet conection kat sini sangat teruk! saya janji, awl bln 6 nanti blog Hidup Mati Arsenal akn kembali hidup seperti sediakala dan mungkin akan 'berwajah baru'!(hehe)..ok, disini sy nak me'review' beberapa perkara penting yg berlaku didalam n diluar kem the gunners.

Flamini Berhijrah ke Milan

Persoalan mengenai masa depan bekas bintang muda arsenal mathieu flami'wang'ni telah terjawab setelah beliau sign kontrak dengan kelab itali Ac Milan dengan yuran perpindahan percuma(free transfer). Beliau telah menolak menyambung kontrak dengan Arsenal setelah Ac Milan menawarkan gaji yg lebih tinggi yg dia ada sekarang di Arsenal. jelas sekali Mathieu mementingkan wang semata-mata daripada masa depannya yg kelihatan lebih cerah di emirates stadium. walau apa pun yg berlaku, gunners telah kehilangan seorang pemain muda berbakat yg telah digilap oleh arsene wenger. kita doakan yg terbaik buat flamini dan doakan dia berjaya di kelab barunya.jgn jadi cm "king henry' dah laa...

Beberapa Kelab Gergasi Minat dengan Player Arsenal

Alexndre Hleb telah di intai-intai oleh Inter Milan untuk menyertai skuad juara itali tersebut musim depan.
Cesc Fabregas masih terus diburu oleh oleh juara liga Sepanyol, Real Madrid. Namun, real madrid mungkin hanya boleh berharap kerana pemain muda berbakat besar ini akan terus setia bersama the gunners. cayalah!!
Emanuel Adebayor telah menarik minat kelab AC Milan. Tapi, mungkin milan tidak akan berjaya untuk mendapatkan pemain ini seperti yg berlaku kpd flam'$$$'ter kerana beliau masih setia bersama gunners dan percaya dengan mutu pengendalian Arsene Wenger. Adebayor juga menjadi taget utama kelab Barcelona, namun Ade telah menolak tawran itu sekeras-kerasnya!haha

Arsenal Sudah Mula Target Muka-Muka Baru

Pebagai rumor diperkatakan. Ramai pemain yg telah dikaitkan untuk berpindah ke Arsenal. Antara pemain tersebut adalah :

Micah Richards & Micheal Johnson : 2 pemain Man City ini dikhabarkan bakal menyertai Arsenal setelah keadaan kelab asal mereka yg tidak stabil dan mempunyai pelbagai masalah. Kehadiran mereka sgt lah dialukan kerana mereka masih muda dan berbakat besar-itu adalah polisi Arsene Wenger.
Ben Arfa : Lyon chairman, Jean-Michel Aulas has admitted, "Hatem Ben Arfa could be transferred in the summer". Arsenal yg sudah lama mengidam-idamkan pemain ini mungkin perlu mengambil serius ttg pekara ini. Mereka perlu mendapatkan khidmat pemain muda ini dari Lyon. kalau buleh, sign Benzema sekali. baru mantap!
Maxwell : defend kiri inter milan ada dikaitkan dengan arsenal untuk pepindahan musim depan. pemain brazil berusia 27thn ini mungkin berguna ebagai back-up kepada clichy n sagna dibahagian full back.